PR-C 52

LA COVA DE LA VERGE

 El PRC11 és un sender que uneix La Pobla de Lillet amb el Prat Gespador, situat en la part alta del Catllaràs, passant per la cova de la Verge i el santuari de Falgars.

L’esmentat PR neix davant del Bosc de Ventaiola, a uns 10 min. de La Pobla seguint el GR4 en direcció Falgars-Montserrat.

El PRC11 permet un accés directe desde La Pobla a la Cova de la Verge de Falgars a través de camins recuperats en bona part per l’ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA LILLET.

Des de la Cova el sender puja fins el santuari de Falgars, lloc emblemàtic pels poblatans, i ben conegut pels excursionistes d’arreu. En aquest punt el PRC11 i el GR4 s’uneixen i fan plegats un curt tram, fins a la font de Falgars.

Des de la font de Falgars el sender enfila cap al Catllaràs a través de deliciosos i variats boscos.

Finalment, després de passar per unes antigues instal·lacions mineres i per dues boniques jaces, arriba al Prat Gespador, en la part alta del Catllaràs, on acaba, just en la seva unió amb el PRC52.

Cal notar que el PRC11 permet el muntatge de boniques i variades excursions en combinació amb els camins de la zona, especialment amb els senders GR4, GR4-2, PRC52 i els senders del Consorci de Turisme de l’Alt Berguedà.  ”.


Associació Excursionista Lillet

Vista

Falgars       Pou del Moreno