Ruta 7 – Coromines, Mina Montraveta, Costa de l’Agoit (MR7)

Dades de la ruta

Ruta circular

Recorregut de la Ruta 07

Enllaços a fitxes sobre la Mina del Montraveta

Punts de l’inventari pels que passa:

  • Mina del Montraveta
Inici:
Punt MP16 (consulteu el MAPA de la carretera vella de la Pobla a Falgars)
Distància:
3,5 km
Altures:
– Màxima: 1143
– Mínima: 870
Desnivell:
273 m
Temps:
2h
Dificultat:
Moderat
Coordenades:
Mina Montraveta: N 42.23208° E 1.97938°
Aigua:
A la Pobla de Lillet

Croquis del recorregut, distàncies i altures
Altituds:
MIna Montraveta: 1118 m

Descripció de la ruta

Comencem l’itinerari al barri de les Coromines, a la capella de Sant Antoni.
Seguim per la carretera vella a Falgars fins arribar al km. 0,83, on trobem el Pou Tornai, aquí deixem la pista que seguíem i prenem el sender que continua a mà esquerra, just al costat del Pou
El camí va ascendint fins que arribem a un rec que formen les aigües que aboca la font de la Tosca, km. 1,12. Cal seguir per damunt d’aquest rec, fins que trobem a mà esquerra el naixement de la font.
En aquest mes de gener, l’estat del rec era aquest, totalment glaçat, i amb molt poc marge als costats per superar-lo

El rec de la font de la Tosca glaçat
Font de la Tosca

Km. 2,04 Mina Montraveta. Els anys i el tipus de terreny han determinat que avui dia no quedin restes visibles de la bocamina. Tant sols s’observa un entrant on hi havia la bocamina, i uns murs corresponents a les dues casetes per guardar material.

Imatge actual del lloc on hi era la mina Montraveta

Iniciem la tornada, però no ho farem per on hem vingut. Només iniciar el descens, a mà dreta hi ha un sender que devia ser antuvi una pista. Més endavant arriba a ser poc visible. El seguirem, fins al km. 2,07 on trobarem un camí que té marques grogues (xarxa de camins del Consell Comarcal del Berguedà). Continuarem cap a l’esquerra fins que arribarem al corriol que es coneix amb el nom de Costa de l’Agoit, km. 2,21, on comença una forta baixada.

Al final d’aquest camí trobem un pal senyalitzador. Seguim camí avall fins que trobem la pista que ve del Monestir, i davant El Prat. Seguim per un corriol que va pel costat del mas, corriol que té un vailet al seu començament. Aquest sender ens portarà de nou a la capella de St. Antoni.

Consells i normes de seguretat:

En època de fred, convé fer d’anada i tornada el recorregut que va per la costa de l’Agoit. ja que el rec de la Tosca acostuma a estar impracticable perquè l’aigua està totalment glaçada (com es pot veure en la foto d’abans) i allò és més semblant a una pista de gel, que a un camí.

Convé dur unes bones botes.