TC5 – SANTUARI DE FALGARS

Localització:

N 42 13 38.82 E 01 56 44.42 – Altitud: 1.280 m.

Enllaços a webs relatives al Santuari:

Fitxa A.E.L.

Fitxa Diputació de Barcelona

Emplaçament

L’ermita de la Verge de Falgars està situada a la serra del mateix nom, a 1.288 metres d’altitud. L’horitzó és immens i espectacular: a tramuntana, la gran serralada formada pel Cadí i el Moixeró; a llevant, Montgrony, el Puigmal i els Rasos de Tubau; a migjorn, els boscos del Catllaràs, i a ponent, el Pedraforca, els Rasos de Peguera i Ensija. S’hi pot arribar per carretera asfaltada i dista set quilòmetres de La Pobla de Lillet.

Accés

Procedents de Guardiola de Berguedà i circulant per la carretera B-402 en sentit La Pobla de Lillet, abans d’arribar a aquesta darrera població, en un lloc situat a N 42 14 22.05 E 01 57 41.55,  a tocar del PK 8 d’aquest vial, trobarem una desviació a la dreta, degudament indicada, per on seguirem, continuant transitant per carretera asfaltada, fins arribar al Santuari, ben flanquejats durant tot el recorregut, a banda i banda de la carretera, per una frondosa arbreda.

Espais d’interès

Hostatgeria

MIrador Joan Casanovas: N42º13’40.02” E1º56’54.26” Elevació 1253 m. Mirador que permet una vista fantàstica de tota la vall de Lillet.

La cova de la Verge

A mitja obaga de Falgars hi ha restaurada la cova i el lloc on es trobà la Verge primitiva que va ser portada al Monestir de la Pobla de Lillet fins que li fou edificada una capella al lloc actual. 

És possible anar a visitar la cova de la Verge per un camí que davalla la serra pel lateral del Santuari. No és un recorregut massa llarg però sí força pendent. Requereix un bon estat físic.

Camí a la cova:

Distància: 780 m , Desnivell: 136 m, Pendent: 17,7%

El croquis està fent en sentit de baixada.

Track per arribar a la cova: