Rutes de les mines

Hem preparat tot un conjunt de rutes que recorren, cada una d’elles, alguns dels punts destacats a l’inventari del patrimoni miner del Catllaràs. S’ha dividit el conjunt de rutes en nivells de dificultat creixent. Previ a aquestes rutes trobareu uns trajectes curts, que són accessos a determinats llocs als quals es pot accedir fàcilment, tot incloent-hi un recorregut que es pot fer fins i tot en cotxe.

Dels tres nivells, que especifiquem més a baix, us podreu fer una idea més precisa dels llocs per on transiten, consultant els mapes que hem elaborat: MAPA Nivell 1, MAPA Nivell 2, MAPA Nivell 3. A partir de la Ruta 12 són rutes més exigents i surten totes de la Pobla; les 11 primeres comencen en algun punt dels que estan indicats al mapa esmentat abans, amb l’excepció de l’11, que surt de la Pobla.

Totes les rutes que van de la 1 a la 11 surten d’un dels punts vermells indicats al MAPA, tret de l’11 que té el seu començament i final a la Pobla de Lillet i que està a cavall entre les rutes del segon i tercer nivells. Hem optat per situar-la en el segon nivell en funció del seu quilometratge, tot i que també podria haver estat inclosa en el 3r.

 Rutes

Recorregut bàsic

  • Recorregut al llarg de la pista de Falgars (fins al Xalet i Prat Gespador). Factible de fer-se en cotxe. Es poden veure diversos elements de l’inventari miner: Xalet, tremuja damunt del Xalet, mina Arderiu, mirador de la Roca de la Lluna, Sala de Màquines.

Trajectes curts: Són excursions pensades per anar-hi a algun dels punts ressenyats a l’inventari, acostant-s’hi en cotxe fins al lloc més proper possible.

Rutes :

Nivell 1 (recorregut curt però amb desnivell, entre 1 i 4 km) – Són excursions pensades per anar-hi a un únic punt dels ressenyats a l’inventari, acostant-s’hi en cotxe fins al lloc més proper possible, si bé totes elles són factibles d’iniciar-se a partir d’un altre indret més fàcil.

Nivell 2 (rutes circulars, amb un recorregut entre 3,5 i 7 km i amb desnivell que passen per diferents punts de l’inventari)

Nivell 3 (rutes més exigents, que van des de 8 km en amunt, i que permeten tenir una perspectiva més àmplia de tot l’entorn miner i totes elles amb un desnivell superior als 700 m). Les 5 primeres comencen a la Pobla mentre que les dues darreres, una ho fa des de Falgars i l’altre del Xalet.